Як приготувати баклажани з горіхами за грузинською рецептурою: традиційний варіант страви


Час для баклажанів у розпалі!

Якщо ви хочете нагодувати сім'ю смачною стравою, але водночас уникаєте м'яса, приготуйте баклажани з горіхами по-грузинськи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вимиті баклажани потрібно обрізати з обох кінців, а потім нарізати їх на довгі скибочки завтовшки приблизно 0,5 см, не очищаючи шкірки. Після цього посоліть їх і залиште на 15-20 хвилин, щоб вивільнилася зайва волога. Потім злити отриману рідину, обсушити скибочки баклажанів за допомогою серветки і обсмажити їх на олії з обох сторін.

Прокрутити горіхи через м'ясорубку, потім додати натерту на дрібній терці цибулю, пресований часник, дрібно нарізану кінзу, трохи посолити, приправити сумішшю хмелі-сунелі, коріандром і чилі перцем. Долити оцет і все добре перемішати до однорідної маси.

Нарізані скибочки баклажанів обмазати горіховою пастою, згорнути в рулети і залишити в холодильнику на кілька годин.

Related posts