Як правильно смажити яйце: чому багато господарок допускають поширені помилки?
Здається, що нічого складного в цьому немає: просто розігріваєте сковорідку, розбиваєте яйця, додаєте сіль і чекаєте, поки вони приготуються.
Проте, таким способом не вдасться рівномірно приготувати білок і зберегти рідкий жовток, який не буде стікати. Крім того, існує ймовірність зараження сальмонельозом.
Щоб уникнути цього, яєчню слід обсмажувати з обох сторін і ні в якому разі не пробувати її до завершення приготування.
Такий спосіб смаження яйця убезпечить від інфекції та, можете не сумніватися, смак також вас потішить. Іспанці давно розпробували такий спосіб смаження яєчні, і тепер роблять лише так.
Найзручніше готувати яйця на сковороді з антипригарним покриттям, але якщо такої немає, не біда — звичайна сковорода також підійде.
Обсмажте яйця на середньому вогні протягом приблизно однієї хвилини, поки білок не згорнеться. Після цього додайте сіль і за допомогою силіконової лопатки обережно переверніть яйце. Дайте йому ще одну хвилину на плиті, після чого зніміть готову яєчню зі сковороди.