Як правильно приготувати маринад для скумбрії: рецепт смачної та досконалої рибки на сіль.
Домашня маринована скумбрія є значно економічнішою альтернативою магазинним варіантам, при цьому вона завжди відрізняється високою якістю, насиченим смаком та оптимальною кількістю солі.
Приготувати малосольну скумбрію в домашніх умовах дуже просто, треба лише знати, як правильно зачистити рибу, та знайти ідеальний рецепт маринаду.
Рецепт поділилася українська фудблогерка Юлія Мікуліч. Для приготування смачної маринованої скумбрії нам будуть потрібні такі інгредієнти:
Для початку необхідно підготувати скумбрію: обрізаємо голову, хвіст та плавники, розрізаємо черевце, видаляємо внутрішності і темну плівку зсередини. Потім ретельно промиваємо очищену рибу.
Для приготування маринаду в каструлі з водою змішуємо сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику, коріандр, гірчицю, а також чорний і духмяний перець. Доводимо суміш до кипіння і варимо ще близько 3-5 хвилин. Після цього залишаємо маринад охолонути повністю.
Очищену скумбрію поміщаємо у відповідну посудину, заливаємо її маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 48-72 години.
"Дивіться по рибі. Можете дістати її через 2 доби, розрізати, якщо вона промаринована, немає крові, то можна їсти", - пояснила кулінар.
З маринаду обережно знімаємо скумбрію, нарізаємо її на стейки і насолоджуємося смаком.
Вся справа в соусі: кухар продемонстрував, як смачно приготувати картоплю.
Неперевершений осінній делікатес: простий рецепт яблучного пирога з ароматом кориці.