Сінабони: м'які булочки з коричним ароматом, покриті смачним глазуром. Життя - Новини Рівного та околиць -- Рівне Вечірнє.
Cinnabon (Сінабон) – це відома американська мережа кафе і пекарень, яка здобула популярність у багатьох країнах. Найвідомішим виробом цієї марки є "cinnabon" – ароматна булочка з корицею, покрита глазур'ю. Хоча для створення традиційних сінабонів знадобиться певний час, сам процес приготування є досить простим.
Складові елементи
Ось варіант перефразованого тексту: Для приготування тіста вам знадобляться: 200 г молока, 25 г сухих дріжджів, 75 г вершкового масла, 60 г цукру, два яйця курячі, одна чайна ложка солі та приблизно 500 г пшеничного борошна.
Для начинки вам знадобляться: цукор – 120 г, кориця – 15 г, а також вершкове масло – 30 г.
Для крему: вершкове масло -- 30 г, вершковий сир маскарпоне -- 60 г, цукрова пудра -- 120 г.
Спочатку необхідно приготувати опару. У теплому молоці потрібно розчинити сухі дріжджі і додати чайну ложку цукру, ретельно перемішуючи. Потім накриваємо суміш серветкою і залишаємо в теплому місці на 20-30 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Тим часом збиваємо вершкове масло кімнатної температури та цукор. Коли маса почне біліти, додаємо одне яйце. Бажано збивати не перестаючи.
Вносимо в цю яєчно-вершкову суміш опару, сіль та борошно, додаючи його невеликими порціями. Замішуємо тісто, яке повинно бути м'яким, але не прилипати до рук.
Знову накриваємо тісто серветкою і залишаємо на годину в теплому місці доки воно не збільшиться в об'ємі в 1.5-2 рази.
Готове тісто розкачуємо товщиною 3-4 мм, обрізаємо так, аби воно стало прямокутної форми. Кулінарним пензликом наносимо на тісто м'яке вершкове масло (відступіть від країв тіста на 0.5 см, аби їх потім було легко склеїти) та засипаємо рівномірно начинку -- змішані цукор з корицею. Загорніть пласт тіста рулетиком і наріжте упоперек за допомогою кулінарної нитки на 11-12 шматочків.
Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо булочки на відстані 2-3 см одна від одної і накриваємо серветкою та залишаємо ще на пів години.
Тим часом ви можете ввімкнути духову шафу на 180 градусів. Сінабони необхідно випікати близько 25-35 хвилин.
Поки булочки в духовці, приготуйте крем-глазур -- для цього збийте розм'якшене вершкове масло з цукровою пудрою та вершковим сиром. Як тільки дістанете випічку з духовки, щедро покрийте її кремом, який як заливка почне розтікатись.