Маринований кизил: рецепти приготування та консервування | FoodOboz
Кизил - дуже смачні та корисні осінні ягоди, м'якоть яких містить багато корисних речовин: органічні кислоти (яблучну та лимонну), флавоноїди, дубильні речовини, вітаміни А, Р та С, а також клітковину, пектини, ефірну олію та глікозиди. Варто відзначити, що з кизилу вийде дуже смачне варення, а також соуси до м'яса.
Редакція FoodOboz пропонує вам унікальний рецепт смачного маринованого кизилу з додаванням гвоздики, оцту та різноманітних спецій.
2. Маринад: підігрійте воду, введіть цукор і оцет, потім доведіть суміш до кипіння.
3. На дно банок розмістіть лавровий лист, гвоздику, горошини перцю, а зверху викладіть кизил. Залийте все маринадом і стерилізуйте протягом 20 хвилин у каструлі, після чого закрийте банки.
На OBOZ.UA ви також знайдете цікаві рецепти: