Існує перевірений спосіб зберігання волоських горіхів, щоб уникнути появи шкідників.
Ці кілька простих рекомендацій дозволять зберегти волоські горіхи свіжими і смачними на тривалий час.
Якщо у вас вдалий сезон збору волоських горіхів та ви бажаєте зберегти їхню свіжість на тривалий час, варто ознайомитися з кількома корисними порадами щодо їхнього зберігання. Адже не завжди приємно натрапити на непроханих гостей під шкаралупою. Щоб ваші горіхи не втратили своїх якостей і залишалися смачними для приготування різноманітних страв, пропонуємо кілька перевірених рекомендацій.
Світло та тепло є основними суперниками горіхів. Вони не тільки скорочують термін їхньої зберігання, але й збільшують ймовірність появи шкідників. Отже, якщо ви плануєте зберігати горіхи в коморі, виберіть для них прохолодне місце. Температура не повинна перевищувати кімнатну, а ще краще, щоб вона була в межах 10-15 градусів.
Перед тим, як відправити горіхи на зберігання, обов'язково їх висушіть. Це допоможе знизити ймовірність появи плісняви та погіршення якості. Сушити їх можна, розклавши в один шар у сухому місці або використовуючи духовку з низькою температурою протягом 20-30 хвилин. Головне — дати їм охолонути до кімнатної температури перед упаковкою.
Горіхи можна зберегти свіжими й без небажаних гостей, якщо помістити їх у скляні або пластикові контейнери з кришкою, що щільно закривається. Такий спосіб зберігання обмежує доступ кисню, що допомагає уникнути псування. Перед тим як засипати горіхи, застеліть дно контейнера паперовим рушником -- воно вбере можливу вологу. Якщо папір відволожиться, його краще замінити.
Мало хто знає, що очищені горіхи можна зберігати до двох років. При цьому вони залишатимуться свіжими. Для цього порційно розподіліть горіхи по пакетах із блискавкою, а потім скласти їх у морозильну камеру. Важливо використовувати щільні пакети, щоб вони не пропускали повітря та запахи. Цей спосіб добре зберігає смак і структуру горіхів.
Горіхи мають здатність швидко поглинати чужі аромати, тому важливо зберігати їх окремо від продуктів з сильними запахами. Це стосується також спецій, кави та різноманітних прянощів.
Раніше "Телеграф" розповідав, як за п'ять хвилин буквально очистити цілу гору волоських горіхів.