Чому в процесі приготування борщу спочатку обсмажують цибулю, а потім додають моркву?


Однією із найпопулярніших страв нашої української національної кухні є борщ.

Для того щоб надати цій страві ще більш привабливого вигляду, багато кулінарок включають до складу засмажку.

Деталі: Це незамінний компонент, що складається з поєднання двох інгредієнтів - цибулі та моркви.

Обидва інгредієнти слід підігріти на сковороді з рослинною олією. Коли ви додасте отриману суміш до борщу, страва стане більш апетитною, насиченою і отримає додаткову кремову текстуру.

Проте багато новачків у кулінарії задаються питанням: "Що слід покласти на сковорідку спочатку?"

Досвідчені кулінарки без вагань стверджують, що першим кроком має бути обсмажування цибулі. Ось що вони кажуть про це вибір.

Правильна послідовність приготування смаження. Перш ніж додавати цибулю до засмажки для борщу, її потрібно ретельно обсмажити. Готовність цибулі визначається появою привабливої золотистої скоринки на поверхні.

Для того щоб цибуля отримала апетитний колір, її слід обсмажувати значно раніше, ніж моркву.

У цьому випадку вдасться карамелізувати компонент, що суттєво покращить смакові якості борщу.

При смаженні цибулі важливо регулярно її перевертати, щоб забезпечити однорідне приготування.

Після того, як на сковороді з'явиться бажаний відтінок, варто додати моркву. Час, протягом якого відбувається "загальне" обсмажування, має становити приблизно п’ять хвилин.

Related posts