Чи можна зберігати хліб у паперовому пакеті з пекарні? Як правильно зберігати хліб, щоб він не черствів? - Hochu.ua
Чи можна залишати хліб у пакеті з пекарні? Де насправді слід зберігати його, щоб він довше залишався свіжим?
Куди його найкраще класти
Ми розповідали, чи потрібно насправді класти горілку в морозильну камеру. Тепер поговоримо про те, чому паперовий пакет - не найкращий друг вашого хліба.
Кому з нас не знайомий момент, коли вчорашній свіжоспечений хліб вже наступного дня перетворюється на сухий і несмачний продукт? Причини такого стрімкого черствіння можуть бути різними, але однією з найпоширеніших є неправильне зберігання. Зазвичай вважається, що паперовий пакет, у який хліб кладуть у пекарні, є оптимальним рішенням. Проте, це не зовсім так.
Целюлоза, яка є основою паперу, характеризується пористою структурою. Завдяки цій особливості папір здатний ефективно поглинати вологу. Коли ви зберігаєте свіжий хліб у паперовому пакеті, папір починає абсорбувати вологу з м'якушки хліба, що спричиняє його швидке висихання і черствіння.
Паперовий пакет не створює герметичну середу, необхідну для збереження свіжості хліба. Повітря безперешкодно проникає у пакет, що сприяє швидшому окисленню та втраті вологи.
Щоб зберегти свіжість і смак хліба, варто відмовитися від звички зберігати його в паперових пакетах. Вибирайте більш підходящі варіанти. Також ми розповідали, як зберігати розрізаний кавун.