5 продуктів, які варто включити в раціон для зміцнення серця та подовження життя.


Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Mirror.

Дієтолог Мелісса Джегер підкреслила, що правильне харчування відіграє ключову роль у підтримці здоров'я і здатне знизити ймовірність виникнення захворювань, таких як ішемічна хвороба серця і діабет.

Експерт виділила 5 корисних продуктів, які потрібно їсти кожному.

Рекомендується вживати сухі смажені, несолоні або свіжі горіхи, адже вони не лише забезпечують приємний хруст, але й є відмінним джерелом білка та клітковини, які можна використовувати в закусках або як добавку до салатів.

Несолоні або сирі горіхи можуть сприяти досягненню рекомендованої добової норми натрію, що позитивно впливає на здоров'я серцево-судинної системи. Крім того, вони багаті на омега-3 жирні кислоти, які є важливими для підтримки серцевого здоров'я.

Серед багатьох продуктів, які дієтологи радять для підтримки здоров'я серця, варто виділити насіння чіа. Це маленьке насіння має потужні поживні властивості і є джерелом великої кількості клітковини.

Вони також багаті на Омега-3 жирні кислоти, що є відмінним способом збільшити споживання білка у вашому харчуванні.

"Я б порадила застосовувати насіння чіа як інгредієнт для йогурту, включати їх у смузі або використовувати для приготування салатних заправок," - зазначила Джегер.

Овес багатий на клітковину і є відмінним вибором для підтримки здоров'я серця та регулювання ваги. Овес, що швидко готується, може стати ідеальним рішенням для швидкого сніданку.

"Якщо ви вирішили купити овес швидкого приготування, обирайте простий варіант без ароматизаторів, щоб не підвищувати вміст цукру," - підкреслила фахівець.

До нього можна включати горіхи, насіння та фрукти, щоб зробити страву більш поживною.

Інколи додати до свого харчування фрукти, овочі, квасолю та бобові може виявитися складно. Проте сушені несолодкі фрукти стануть відмінною закускою, яка дозволить вам насолоджуватися смаком навіть у подорожах.

Вони містять клітковину, яка підтримує здоров'я серця, а нут містять білок, що дозволяє довше залишатися ситим.

Таку олію можна використовувати для смаження, запікання, пасерування або навіть для приготування заправки для салату чи маринаду.

Related posts